• 09.11.2014 kl. 21:21

INNKJØP

God kveld! Her blir søndagskvelden utnyttet med å slappe av i sofaen med en god film og snop!

På lørdagen tok jeg en liten tur innom en bokhandel for å kapre meg to nye bøker til julen. Jeg elsker å tilbringe tiden med å sitte i sofaen foran peisen og lese en god bok. Nå blir det mer faglitteratur og det er kjedelig i lengden, så jeg må jo unne meg noe godt!Jeg falt for "Ektemannens hemmelighet" av Liane Moriarty og "Kjære" av Linnéa Myhre. Så det ble disse to skattene som fulgte meg hjem!

"Ektemannens hemmelighet"
Handler om en kvinnen Cecilia Fitzpatrick  som er lykkelig gift med mannen sin, inntil hun finner et brev som ektemannen skrev for mange år siden. I brevet står det noe som vil forandre alt i livet hennes. 

Hvis ikke det høres spennende ut, så vet ikke jeg! Gleder meg til å lese boken og finne ut hva som står i det brevet? ååh man blir så nysgjerrig!

"kjære"
I flere brev til venner, familie, redaktører og bedrifter, beskriver Linnéa hvordan det er å kontinuerlig bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn.

Mange har lest denne og anbefaler den sterkt videre, så da fulgte jeg trenden og kjøpte boken. Gleder meg til å åpne boken og få et innblikk på Linnéa sin verden.

 

Har du en bok som du anbefaler? 

Ha en fin kveld videre! 

 

- Madeleine -

 

  • 08.11.2014 kl. 15:15

SI NEI TIL MOBBING

Første jeg gjør er å lese nytheter med en kopp te ved min side hver morgen. Jeg går inn på vg sine sider og blir møtt av dette bildet. (bildet er fra vg) 

En gutt på 13 år opplever mobbing fysisk og psykisk på to  ulike skoler. Foreldrene kjemper for sitt barn og barnets hverdag, men kommer ikke lang pga skolen ikke strekker hånden ut. I artikkelen forteller moren at hun finner sønnen sin livløs på badet?.  
Jeg kjente tårene mine renne nedover kinnet og fikk en kjempe klump i magen. Mobbingen har blitt verre og verre for årene som går, og jeg føler at skolene ikke tar opp dilemmaet. Jeg har selv vært et mobboffer og vet hvor skremmende det er å ikke få hjelp av skolen. Rektoren på den skolen jeg gikk på, tok ikke dette alvorlig, før hun så at jeg ble angrepet av mobberne foran hennes øyne. Men det eneste hun klarte å få ut er, " Ikke bytt skole, da viser du bare at de er sterkere enn deg" Eneste jeg følte at hun tenkte på var skolens gode rykte. Mamma ville at mobberne skulle bli flyttet til en annen skole og at det ikke var rettferdig mot meg at jeg ble mobbet ut av skolen. Men de mente at jeg isåfall måtte bytte skole? Mobberne fikk ingen konsekvenser for det de hadde gjort og de kom seg lett forbi problemene. Jeg derimot byttet skole og kom i klasse med mange kjente fra ungdomskolen, men jeg slet veldig mye psykisk.. Karakterene mine raste nedover, jeg holdte meg mye for meg selv, isolerte meg hjemme og gråt meg til søvne hver natt.. Det var tungt og vanskelig, redd for at det skulle skje igjen..
Det å lese denne artikkelen ga meg flashback og de vonde følelsene frem igjen.  Det er trist å se hvor langt det gikk for kjære Odin og at han så bare en utvei. Det er trist å lese hva foreldrene går igjennom og hvor vondt de har det når de ser hva som skjer deres kjære barn. 

Odin sier, " Det hjelper ikke å si ifra, de gjør ikke noe uansett". Han har et godt poeng, men jeg håper at den setningen endres.

Hvil i fred Odin <3

 

Dere som leser dette? Sett dere ned og gå gjennom tankene deres? Hvordan har du det på skolen, fritiden eller på jobb ? Er du eller noen du kjenner utsatt for mobbing? SI NEI TIL MOBBING!!! Du skal ikke være redd for å si ifra at nå er det nok. 

 

- Madeleine -

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits