SUNDAY

En god herlig søndag! Jeg må starte med å si at ukene fyker av gårde. Følte det var mandag for to dager siden, og i morgen begynner nok en ny "blå" mandag. Uken går fort når man har det gøy, jeg fikk besøk fra oslo på onsdag til lørdag. Verdens beste vennine/søster lander på flyplassen og er klar for å tilbringe stavanger tid sammen med meg. Det er så utrolig lenge siden jeg har hatt besøk sist fra østlandet, at det var virkelig på tide.  Vi koste oss med å bare shopping, daffing i sofaen med gossip og oppdatere hverandre og ikke minst god mat. Hun ble også godt kjent med lille Linus i den lille perioden! Godt å se at tante blir godkjent av lille gutt! 

Etter at venninen min ble kjørt til flyplassen og et trist adjø, bærte det seg hjemover med kjæresten. Det ble kjærestekveld med god mat og drikke og en film. Vi begge kjente at det var en lang uke og vi la oss tidlig. Våknet derimot kl 08 idag, av en liten kattunge som klarte å knuse et glass på kjøkkenbenken. Så da ble det en tidlig vasking av leiligheten. 

Nå sitter jeg i sofaen og prøver å finne noe spennende på tv. Prøver å roe ned nervene til morgendagens praksis. Mandag og tirsdag skal nemlig studentene ha ansvar for hele praksisen, som jeg er små nervøs til hver gang. Midtvurderingen er bestått derimot og man kan si at praksisen er så og si bestått, men det er de to dagene som kommer nå som er de mest fryktbare. Går nok greit som det alltid gjør, men satser på at jeg får gjort en bra jobb og kommer hjem med en lettet følelse. I praksisperioden er jeg nå på uke 5 av 8. Det har gått veldig fort og er nå 3 uker til jeg sitter i bilen på vei hjem til østlandet for å feire jul med kjæresten og familien. Tenk det? 3 uker igjen? Det går fort unna! Neste helg skal jeg hjem en tur for å si hei til venner og familie. Klarte ikke å vente stort lenger, ble en for stor fristelse med å reise hjem en helg. Neste helg er også advent! Julen nærmer seg ! 

(selfie everyone!)

Den lille ved min side som holder meg med selskap? Eller er det jeg som holder han med selskap? Vel uansett, han slokna! 

 

Nok en kjedelig innlegg fra min side, men sånn er nå dagene når all energien går til skole og jobb :) 

 

- Hvordan har din helg vært?

 - Madeleine -

Out of my mind

Et lite "få ut alle tanker fra hode" innlegg. Vet ikke hvor lang denne blir og om den blir helt mislykka, but here it goes!

Vanlige bekymringer fra praksis?

Som sagt så er jeg i praksis og det har gått 3 uker av 8. Jeg føler meg trygg men samtidig usikker på praksisen. Om det er grunnet at det ennå er tidlig i perioden, vet jeg ikke, men er en ubehagelig følelse. Tankene surrer om evalueringen, kommer den til å gå bra? Er innleveringene bra nok ? Hva synes veileder om arbeidet ? Det er mange tanker som surrer oppi det lille hode mitt gjentatte ganger. Men er vel sånn det er å være student? Håper det gir seg!

Utbrent...

Etter sommeren så har alt gått i ett med jobb, praksiser og eksamener. Det har vært lite sosialt liv og se venner og familie. Jeg har brukt opp energien min gjentatte ganger og bruker den fortere opp enn hva jeg har. Jeg er sliten i hverdagen, null motivasjon til skole og jobb, vil helst bare sove 24/7.... Men jeg tvinger meg selv til å jobbe og jobbe med skolen. Når energien er tom og reservelageret for energi er tom, så får man en down stemning i hverdagen også, og været i stavanger hjelper lite.. Men jeg prøver å se positive på ting nå og teller ned til en velfortjent ferie!

Så skal jeg ikke glemme at jeg har en pelsdott som får frem smilet mitt og passer på meg, samtidig som at jeg har en utrolig kjæreste som lyser om stemningen hver gang han kommer på besøk :)

Jaja, så ble det litt klage innlegg/ dårlig stemning innlegg.. Men jeg måtte får det ut, eller så mister jeg den gode søvnen ..

God natt !

- Madeleine -

INNKJØP

God kveld! Her blir søndagskvelden utnyttet med å slappe av i sofaen med en god film og snop!

På lørdagen tok jeg en liten tur innom en bokhandel for å kapre meg to nye bøker til julen. Jeg elsker å tilbringe tiden med å sitte i sofaen foran peisen og lese en god bok. Nå blir det mer faglitteratur og det er kjedelig i lengden, så jeg må jo unne meg noe godt!Jeg falt for "Ektemannens hemmelighet" av Liane Moriarty og "Kjære" av Linnéa Myhre. Så det ble disse to skattene som fulgte meg hjem!

"Ektemannens hemmelighet"
Handler om en kvinnen Cecilia Fitzpatrick  som er lykkelig gift med mannen sin, inntil hun finner et brev som ektemannen skrev for mange år siden. I brevet står det noe som vil forandre alt i livet hennes. 

Hvis ikke det høres spennende ut, så vet ikke jeg! Gleder meg til å lese boken og finne ut hva som står i det brevet? ååh man blir så nysgjerrig!

"kjære"
I flere brev til venner, familie, redaktører og bedrifter, beskriver Linnéa hvordan det er å kontinuerlig bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn.

Mange har lest denne og anbefaler den sterkt videre, så da fulgte jeg trenden og kjøpte boken. Gleder meg til å åpne boken og få et innblikk på Linnéa sin verden.

 

Har du en bok som du anbefaler? 

Ha en fin kveld videre! 

 

- Madeleine -

 

SI NEI TIL MOBBING

Første jeg gjør er å lese nytheter med en kopp te ved min side hver morgen. Jeg går inn på vg sine sider og blir møtt av dette bildet. (bildet er fra vg) 

En gutt på 13 år opplever mobbing fysisk og psykisk på to  ulike skoler. Foreldrene kjemper for sitt barn og barnets hverdag, men kommer ikke lang pga skolen ikke strekker hånden ut. I artikkelen forteller moren at hun finner sønnen sin livløs på badet?.  
Jeg kjente tårene mine renne nedover kinnet og fikk en kjempe klump i magen. Mobbingen har blitt verre og verre for årene som går, og jeg føler at skolene ikke tar opp dilemmaet. Jeg har selv vært et mobboffer og vet hvor skremmende det er å ikke få hjelp av skolen. Rektoren på den skolen jeg gikk på, tok ikke dette alvorlig, før hun så at jeg ble angrepet av mobberne foran hennes øyne. Men det eneste hun klarte å få ut er, " Ikke bytt skole, da viser du bare at de er sterkere enn deg" Eneste jeg følte at hun tenkte på var skolens gode rykte. Mamma ville at mobberne skulle bli flyttet til en annen skole og at det ikke var rettferdig mot meg at jeg ble mobbet ut av skolen. Men de mente at jeg isåfall måtte bytte skole? Mobberne fikk ingen konsekvenser for det de hadde gjort og de kom seg lett forbi problemene. Jeg derimot byttet skole og kom i klasse med mange kjente fra ungdomskolen, men jeg slet veldig mye psykisk.. Karakterene mine raste nedover, jeg holdte meg mye for meg selv, isolerte meg hjemme og gråt meg til søvne hver natt.. Det var tungt og vanskelig, redd for at det skulle skje igjen..
Det å lese denne artikkelen ga meg flashback og de vonde følelsene frem igjen.  Det er trist å se hvor langt det gikk for kjære Odin og at han så bare en utvei. Det er trist å lese hva foreldrene går igjennom og hvor vondt de har det når de ser hva som skjer deres kjære barn. 

Odin sier, " Det hjelper ikke å si ifra, de gjør ikke noe uansett". Han har et godt poeng, men jeg håper at den setningen endres.

Hvil i fred Odin <3

 

Dere som leser dette? Sett dere ned og gå gjennom tankene deres? Hvordan har du det på skolen, fritiden eller på jobb ? Er du eller noen du kjenner utsatt for mobbing? SI NEI TIL MOBBING!!! Du skal ikke være redd for å si ifra at nå er det nok. 

 

- Madeleine -

THE HEART WANTS WHAT IT WANTS

Kom bort i denne nye singelen fra Selena Gomez - The heart wants what it wants. Jeg tenker at det er mange jenter der ute som kjenner seg så godt igjen, som jeg gjorde da jeg hørte sangen for første gang. Jeg kjente øynene mine fylte seg opp med tårer og frysning langs ryggraden. En utrolig nydelig sang fra en utrolig unik jente. Det er ikke alltid like lett å gå vekk fra noe, når hjertet vet hva den vil ha.. 
- Madeleine - 07.11.2014

ENDELIG FREDAG, ENDELIG HELG ! Må virkelig si at jeg er har lengtet etter helgen! Det har vært en del å gjøre i praksis og det å ta imot nye inntrykk hver dag. Jeg storkoser meg i praksis, men kjenner også at det påvirker meg som person. Men i helgen skal jeg slappe av og tenke på meg selv.. Har lang helg til og med! JIPPI!!

Hettegenseren og luen er offesielt på og selv om det er November, så har jeg fått skikkelig julefølelse. Veldig rart med tanke på at det er ikke en eneste snøkrystall her i Stavanger. Men jeg gleder meg virkelig til juleferien, teller ned dagene, snart sitter kjæresten og jeg i bilen på vei til oslo, snart er familien samlet nok en gang? Snart står jeg på fjellet, dekket med hvit dyne av snø <3

Ha en utrolig fin helg alle sammen ! 

- Madeleine -

Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015 » April 2015
hits