• 13.09.2017 kl. 13:00

DETTE HAR SKJEDD!

For en fantastisk natur vi har i Norge! Jeg forstår at jeg må sette mer pris på vår natur, fjell og fjorder. Turen til Jotunheimen var bare helt fantastisk deilig. Bare legge vekk telefonen, trekke frisk fjelluft i lungene og nyte synet av hva landet vårt er skapt av. 


Min samboer fikk en idee at vi skulle ta en helgetur til Valdresflya/Jotunheimen nasjonalpark, for å gå Bitihorn. Veldig lenge siden jeg har gått tur på fjellet og vært på telttur, så dette gledet jeg meg til. Dagene før avreise, fikset og styrte Niklas for å fikse turklær, telt, utstyr som er fornuftig å ha med seg, overnatting, osv. Den kule ideen hans med overnatting, var at vi skulle sove i bagasjen på en transporter! Altså en typisk bil, elektriker/snekkere anvender på jobb. Vi hentet en stor madrass hos mor og far, som passet bra i bagasjen og gjorde klart på fredag for avreise. Niklas med sitt kamerautstyr og filmopptak, og jeg bak rattet på vei til Beitostølen. Sent kom vi frem, og fant et lite området ved veien som vi kunne stoppe for overnatting. Koselig men kaldt!

Lørdagen stod vi opp tidlig for å gå opp Bitihorn. Pakket sekken og begynte å gå, ikke lenge gikk det før vi skjønte at det var bare stigning opp til Bitihorn. Ble noen pauser opp fjellet, og mye filming den dagen også, "Alt skal filmes!". Så film og bilder ble tatt oppover fjellet, og etter 2 timer så var vi på toppen. En av toppene i jotunheimen og hadde oversikt over Jotunheimen. 

Sliten og fornøyde på bildet! 

Senere på dagen tok vi turen til Beitostølen igjen, for å kjøpe telt; "Beacuse somebody forgot the tent at home!". Skulle ha trodd det var meg, men det var gubben. Etter innkjøp av telt, musikkopplevelse og ett glass øl, så pakket vi om sekkene og gikk til skogs. Niklas hadde planlagt at vi skulle til ett lite tjern for overnatting. Etter 1 times gå tur, kommer vi frem til et nydelig lite tjern med utsikt mot Bitihorn og slo oss ned. 

Pustet litt ut, før vi skulle få opp teltet. Tok ikke lang tid før vi innså at vi hadde fått med oss telt for to og ikke for tre. Ups! Men mer tenkte vi ikke på det før vi skulle ta natten, da vi innså at vi hadde for lite telt, feil soveposer og naturen bestemte seg for å senke temperaturen til null grader. Mye søvn ble det ikke, men våknet til utrolig fint vær og nydelig utsikt 

Etter frokost, trasket vi tilbake til bilen og kjørte hjemover til Bærum igjen, med valdres radio i bakgrunnen. Vi har nok fått erfart hva vi burde ha med neste gang vi skal ut på tur. 

Vil dere se filmen fra helgeturen, så kan dere se den her ; 
 
- Madeleine - 


 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits