• 18.02.2015 kl. 13:52

FORELDRE OG TATTOVERINGER

Hvordan reagerer foreldre på tattoveringer? Det varierer veldig på hvor man kommer fra. I min familie, er jeg den eneste med tattoveringer og det har ikke blitt så godt tatt i mot av mine forelde. Første jeg tok sa jeg ifra til mamma, siden jeg føler jeg kan si mye til hun uten at hun går total bananas og skaper tredje verdenskrig. Mamma liker ikke tattoveringer men hun vet at hun ikke kan si så mye siden jeg er myndig, bor for meg selv og det er tross alt min kropp og mitt liv. Men hun har all rett å reagere og si hva hun mener. I dag fikk mamma vite om den nye tattoveringen og hun knakk sammen. Hun er så redd for blekket og hva det kan gjøre med kroppen min, " du har så nydelig kropp, synd at du ødelegger det med tattoveringer". Blir lei meg når mamma gråter, det blir jeg alltid og den måten hun reagerer på er jo foreldreinstinkt som bare vil det beste for barnet sitt. Jeg synes hun reagerer på en god måte. 

Så har vi en annen måte å reagere på. Min far er en veldig dominant type og han og jeg har begge sterke personligheter, som kan skape kræsj mellom oss dessverre. Pappa er ikke redd for å si sine meninger og man får et inntrykk at han skal ha det som han vil, hans meninger som teller. Den dagen jeg tok min første tattovering så klikka han i vinkel og skapte tredje og fjerde verdenskrig. Han skjelte meg ut, mente at jeg skaper et negativt syn på sykepleie, at jeg skuffet han med vilje og jeg kunne bare glemme å tenke på arv. Altså det er greit at han ikke liker tattoveringer og ikke har latt seg oppdatere seg om ungdom og samfunnet per dags dato, men den måten han reagerte på synes jeg faktisk var useriøst og umodent. Så å fortelle min far om denne tattoveringen akkurat nå er uaktuelt, siden da får jeg vel beskjed om at jeg blir kastet ut av famiien.. Resten av min familie var nysgjerrig på den første og sa ikke så mye om den og tror ikke de sier så mye om den andre heller. Min søster bryr seg ikke engang, hun sier at jeg gjør hva jeg vil med min kropp. 

Foreldre reagerer på forskjellige måter, de blir sinte og utvikler sitt vokabular, de begynner å gråte og tror det er verdens undergang for resten av barnets liv, eller de synes det er greit og kult. Jeg ser mange foreldre som har tattoveringer selv og kjenner mange som har det. Jeg har mange venner som har tattoveringer og fått vite at foreldrene ikke har reagert på en negativ måte. Kan si at jeg misunner de litt!

Jeg vet ikke hvordan jeg blir når jeg blir en mor, om jeg blir hønemor eller setter meg til rette og lar barnet lære av sine egne feil og gir veiledning, jeg vet ikke. Men jeg skal stå for mine tattoveringer og skal ikke fortelle mine barn at de skal gjøre det samme. Men jeg vil at de skal ha tenkt ekstremt nøye gjennom det før de fullfører det og at det ikke er en 18 års krise de går gjennom når de utfører det. Jeg skal støtte mine barn og veilede dem, gi råd og tips men jeg kan ikke bestemme hvordan de skal leve eller hva de skal gjøre. Men jeg får kanskje ett annet syn den dagen jeg blir mor. 

Jeg vil ikke anbefale noen å ta tattoveringer.. jeg viser bare at jeg har tattoveringer, så får ungdommer og voksne bestemme selv hva de vil. Men jeg kan gi tips og råd: Tenk GODT gjennom hva du vil ha og om du vil ha, hvor du skal ta den og at du har din for resten av ditt liv. Det er ikke en spontan ting å utføre. Denne jeg tok i går, har jeg tenkt på minst i 3 år, og har brukt god tid for å finne ut hva jeg skal ha, hvordan den skulle bli og hvor jeg skulle ha den. Mine to tattoveringer er på ankelen og låret. Det er fordi jeg vil kunne dekke de med klær og uniformen min når jeg er på jobb. For jeg aksepterer at det er ennå mennesker fra den eldre generasjonen som ikke liker tattoveringer og ser det som at du er kriminell om du har det. derfor jeg har tatt det på de områdene jeg har tatt. 

Hva synes du om tattovering? 

-Madeleine- 

ingerslilleverden.blogg.no

18.02.2015 kl. 20:58
Hehe, jeg trode jeg skulle bli både arveløs og utskjelt da jeg tatoverte ryggen. Min mor var ikke storfornøyd- men når den var ferdig klarer hun faktisk se at den er fin ;)
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits