SYKEPLEIER - LIKE RUNDT HJØRNET

Siste delen av utdannelsen nærmer seg. Tre år med studiet har gått fort, som jeg aldri skulle ha trodd. Husker første dag som det var i går. Ny by, ny dialekt, nye mennesker, nytt miljø og en nervøs Madde. Da jeg ankom med nattoget til Stavanger, stod jeg ved togstasjonen og visste ikke hvor jeg skulle, hvilken buss jeg måtte ta for å komme til universitetet for å hente nøkkelen til hybelen og hvor hybelen lå. Det å bære en stor bag på ryggen og en trillekoffert var stressende akkurat den dagen.
Da jeg endelig hadde ankommet hybelen, pustet jeg lettet ut men samtidig savnet moren min. Det var tungt å si farvel til min mor å se henne gråte, men samtidig så trengte jeg en ny start. Jeg følte meg veldig alene den helgen før skolestart, men tok meg tur rundt Madla og sentrum for å bli litt kjent med busser og ikke minst beliggenheten. Jeg fikk vite at en god venn fra Bærum hadde flyttet til Stavanger og ble utrolig glad for å møte han! 

Første skoledag kom og jeg møtte mange utrolige herlige mennesker og følte meg ikke alene lenger. Jeg har hatt mye festligheter, var medlem av Folken hvor jeg møtte min kjæreste og lært mye under utdannelsen. Det var litt vanskelig å være i praksis, der jeg følte jeg ble en liten skygge fordi jeg kom fra østlandet og de fra området ble bedre likt. Jeg fikk hele tiden spørsmål om "hvorfor kom du til Stavanger?". Jeg sa til meg selv at jeg skal jobbe hardt og vise at jeg har det som skal til for å bli sykepleier. Det å vise vist lærerne at jeg ikke er en snobb som tror hun får alt på sølvfat.. Jeg vet hva jeg vil og jobber for det. 

Tredje og siste semester og mye har skjedd rundt meg. Venner har kommet og gått og de som virkelig er venner og bryr seg om deg sitter igjen som jeg setter pris på. Jeg bor med kjæresten min som har 2 års dag snart  og min lille katt som snart blir ett år. Jeg savner vennene mine hjemme, men har valgt å bo et år ekstra for å jobbe inn penger med min kjære til bolig. Om et år er jeg tilbake til Oslo/Bærum, gleder meg og blir spent om kjæresten min liker seg der.  Han kommer jo fra Stavanger og ryktet sier at stavanger gutter er vanskelig å flytte på seg, men jeg tror ikke på rykter. Han vil gi oslo en sjanse og trives han ikke så flytter vi igjen :) 

Nå babler jeg bare ?. Eneste som er igjen av studiet nå er  bachelor oppgaven, samt en fordypningspraksis. Skrivingen har begynt for fullt med bacheloren!  Har også fått informasjon om hvilken avdeling jeg kommer i fordypningspraksis, og fikk mitt første ønske! Fordypningspraksis er en praksis som skal forberede oss til arbeidslivet, så blir en kose praksis kan man vel si.

Uansett så vet jeg at jeg er klar for å bli ferdig med studiet og komme meg ut i arbeidslivet! BRING IT !

 

- Madeleine - 

Én kommentar

Egeo

14.03.2015 kl.22:53

Jeg har selv studert sykepleie på UIS og kjenner meg igjen i hva du skriver. Resten av studiet går bra. Lykke til!

Skriv en ny kommentar

hits